Hajdúbagos község weboldala

Tájékoztató

TÁJÉKOZTATÁS DIÁKMUNKÁRÓL


A 2013-2023-es évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi és vármegyei kormányhivatalok, valamint az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok megvalósításával
,,Nyári diákmunka 2024.” elnevezéssel munkaerőpiaci programot indítunk.
A program 2024. június 17. napjától 2024. augusztus 31. napjáig tart.
A foglalkoztatás az alábbi két időtartam valamelyikében valósulhat meg napi 6 órás foglalkoztatás keretében:
július 1. – 2024. július 19-ig, vagy
augusztus 1. – 2024. augusztus 20-ig.
június 17. napjától lehetőségük nyílik a diákoknak, hogy regisztráltassák magukat az illetékes járási hivatalnál. (A diákok regisztrációjának beosztása a melléklet szerint)) A munkaerőpiaci program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb 2 hónap időtartamra, 2024. július 1. és 2024. augusztus 31. közötti időszakban foglalkoztathatják a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákokat. A foglalkoztatás történhet az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményben is. A program keretében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható önkormányzati foglalkoztatás esetén.
A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 244.500 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 200.100 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe. A napi 6 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.
A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák szolgáltatást kérőként a lakó,­vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatalnál nyilvántartásba vetesse magát.
Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell szintén a munkaviszony kezdete előtt – a járási hivatalhoz befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.
A regisztrációhoz szükséges dokumentumokat a diákok feltétlenül vigyék magukkal:
személyigazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya, érvényes diákigazolvány, ennek hiányában iskolalátogatási igazolás, legmagasabb iskolai végzettséget igazoló dokumentum, 18 éves kor alatt a regisztrációhoz szülő/gondviselő jelenléte nem szükséges
Várjuk jelentkezésüket!